Omgaan met elkaar

Kinderen zitten zowel op school om de wereld om hen heen te begrijpen, als om zichzelf te leren kennen.

Hoe zit je als kind in elkaar? Hoe ga je met anderen om? Het zijn vragen die in onze ogen ook thuishoren op een school, in ieder geval op onze school. Want wij willen dat onze kinderen zich ook als mens ontwikkelen.

Wij gebruiken daarvoor de methode Positive Behaviour Support (PBS). Op basis van gedeelde waarden, verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling en veiligheid/vertrouwen belonen wij consequent positief gedrag van kinderen. Zo worden zij erkend in wat zij goed doen en maken zij zich dat gedrag eerder eigen.

Daarnaast werken we met Kwink, een praktische en aansprekende online leerlijn voor groep 1 tot en met 8 waarin sociaal-emotionele groei centraal staat. We staan stil bij de kracht en kwetsbaarheid van een groep en de rol van het kind daarin. Hoe leg ik op een prettige manier contact met anderen? Wat levert aardig zijn voor elkaar op?

Door houding en gedrag te benoemen en te sturen, creƫren we een omgeving waarin iedereen zich veilig en betrokken bij elkaar voelt; een omgeving waarin het fijn is om te zijn en om te leren.